Πέμπτη, Ιανουαρίου 29

46


Ήταν βραδάκι… Έξω ο ήλιος μόλις είχε αρχίσει να δύει και η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη…Αυτή… Με μισόκλειστα μάτια… Κι αυτός από πάνω της… Το νιώσε… Ήταν σκληρό αυτό που έβαζε στο στόμα της… Τα σκέλια της τρέμανε κι όλο το κορμί της παλλόταν… Ήταν μούσκεμα και τα υγρά της όσο περνούσε η ώρα απλώνονταν πάνω στο κορμί της…

Ο γιατρός έβγαλε το θερμόμετρο από το στόμα της, το πάρκινσον είχε βαρέσει κόκκινο και η γριά πάλι κατουρήθηκε πάνω της. Κοίταξε το θερμόμετρο, γύρισε στους συγγενείς που είχαν μαζευτεί πάνω από το κρεβάτι, κούνησε θλιμμένα το κεφάλι και είπε: «39 και 7, δεν νομίζω να τα καταφέρει»… Τότε η γριά σηκώθηκε, άρπαξε το γιατρό από τον γιακά και είπε : «46!», φορώντας ένα τεράστιο χαμόγελο από αυτά που κάποτε σου θύμιζαν διαφήμιση της Crest αλλά τώρα που όλα της τα δόντια είναι στο ποτήρι του κομοδίνου, θυμίζουν αιδοίο en face σε γωνιά 90 μοιρών.

Αμέσως μετά τα χεριά της χαλάρωσαν και έπεσε «πλαφ» στο παχύ μαξιλάρι σε βαθύ και αιώνιο ύπνο. Τα μαλλιά της απλώσαν στο άσπρο του μαξιλαριού…

Όλοι δακρύσαν. Η χαρά ήταν μεγάλη για τα ακίνητα στην Ελευσίνα και τα μαγαζιά σε Πλάκα, Θησείο και το μεγάλο – τετράκις πυρπολυμένο – βιβλιοπωλείο στην Σόλωνος που είναι στέκι για ψώνια διανοουμένων και προσφάτως και στέκι διασκεδάσεως αναρχικών.

Ο δικηγόρος τους ζήτησε να μείνουν το βραδύ στο σπίτι και το πρωί θα τους ανακοίνωνε την διαθήκη. Ένας λόγος παραπάνω να κάτσουν είναι και ότι η γριά είχε NOVA. Έκατσαν όλοι μαζί λοιπόν να δούνε το ματς. Οι Αριανοι σκέφτονταν ότι θα βάλει γκολ ο Άρης, οι Παοκ(τζ)ιδες ότι θα βάλει γκολ ο Πάοκ και οι γυναίκες, πότε επιτελούς θα μπει κάποιος με τρίαινα μέσα στο χορτάρι να καθαρίσει όλα αυτά τα χαρτάκια που έπεσαν.

Η επόμενη μέρα ήρθε. Το ματς έληξε ισόπαλο και όλοι μαζευτήκαν γύρω από το τραπέζι του σαλονιού.

Ο συμβολαιογράφος άνοιξε το χαρτί της διαθήκης και άρχισε να διαβάζει δυνατά. «Αγαπητοί μου συγγενείς. Ξερώ ότι μια ζωή ήμουν μια κακογαμημενη τσουρογρια που κοιτούσε μονό το χρήμα και φερόταν άσχημα και σκληρά σε όλους σας. Ξερώ ότι ο μονός λόγος που σας έκανα να χαρείτε ποτέ ήταν που πέθανα. Τώρα που πέθανα λοιπόν και σκεπτόμενη όλα τα παραπάνω, έχω να σας πω τα εξής λόγια: Ακόμα δεν είδατε τίποτα!!! Αχαΐρευτοι! Όλη μου την περιουσία θα την πάρει ένας. Κι αυτός ο ένας θα είναι αυτός που θα βρει μέσα στην επόμενη μισή ώρα την απάντηση στον εξής γρίφο: Έχει, 4 ποδιά, 1 μεγάλο στρατιωτικό κράνος, φοράει παπιγιον, δεν έχει σκύλο και κανένα απολύτως νόημα, και ψηφίζει Καρατζαφερη!!! Τι είναι; Παίζουν όλοι! Και η καμαριέρα που κρυφακούει πίσω από την πόρτα (Κλακ – άνοιγμα πόρτας – είσοδος καμαριέρας με τουπέ – αποσβωλομενοι κοιτάνε όλοι – συμβολαιογράφος συνεχίζει το διάβασμα) και ο δικηγόρος που είναι παρών στην διαδικασία κι οποιοσδήποτε άλλος είναι στο δωμάτιο. Η ώρα που ζήτησα στον συμβολαιογράφο να σας τα διαβάσει αυτά ήταν 11:50. Άρα τώρα πρέπει να είναι γύρω στις 12. Έχετε καιρό μέχρι τις 12:30! Θα έχετε κι ένα surprise στη διάρκεια! Επική έκπληξη! Η απάντηση στο αίνιγμα είναι ακριβώς από κάτω. Κύριε συμβολαιογράφε θέλω να είστε σοβαρός όταν την διαβάσετε. Καλή σας μέρα κυρίες και κύριοι!

Ο συμβολαιογράφος τότε κοίταξε στο χαρτί κάτω – κάτω, είδε την απάντηση, στάλθηκε για λίγο αμίλητος και μετά ένα μειδίαμα εμφανίστηκε στο πρόσωπο του. Οι υπόλοιποι είχαν ήδη αρχίσει τις διαβουλευθείς για να βρουν την απάντηση. Πολλά ακουστήκαν στα επόμενα 25 λεπτά αλλά κανείς δεν την βρήκε.

Τότε στις 12 και 25 ακριβώς ένας λαχανιασμένος Courier μπήκε στο σαλόνι. Με συγχωρείτε αλλά η κυρά Σπάσα Ρχίδογλου μου ζήτησε αυτή ακριβώς την ώρα να σας φέρω αυτό το δέμα και να αναφωνήσω Surprise! Είναι με αντικαταβολή. Ποιος θα το παραλάβει;

Με την σκέψη και μονό ότι αυτή η έκπληξη μπορεί να είχε την λύση στον γρίφο, είχαμε ποδοπατήσεις, ακρωτηριασμούς και τέσσερεις λιγότερο σοβαρά τραυματίες. Ο μοναδικός που έφτασε μέχρι τον Courier ήταν και ο μοναδικός που μπορούσε να περπατήσει ακόμη. Έβγαλε το πορτοφόλι από την τσέπη του παντελονιού του. «Ποσά ευρώ θες νεαρέ για την αντικαταβολή;»

«46» του απάντησε και τότε ο συμβολαιογράφος σηκώθηκε από την καρεκλά κι έδωσε συγχαρητήρια στον courier. Βρήκε την λύση και ήταν ο μοναδικός κληρονόμος της γριάς. 46 λοιπόν!


Είχε χιούμορ η γριά. (Ζουμ σε έναν νεαρό που κάθεται αναπαυτικά σε μια πολυθρόνα και καπνίζει πούρο).

-Σας το εγγυώμαι εγώ κι ας είμαι ένας απλός… Κουριερ!

Ζουμ άουτ – έξοδος κάμερας από το παράθυρο – συνεχίζει το ζουμ άουτ –ΚΑΑΑΑΑΑΑΑΤ! – τίτλοι τέλους!


7 σχόλια:

  1. Πω καφρίλα..κι ας πέθανα στο γέλιο!!
    Δεν κατάλαβα όμως πού κολλάει το 46 με το γρίφο..
    ελπίζω η λύση να μην είναι στη φωτογραφία στο τέλος του ποστ γιατί δε μου τη φορτώνει,όσα refresh κι αν κάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χμμμμ.... η αλήθεια είναι πως ούτε κι εγώ κατάφερα να καταλάβω πού κολλάει το 46, αλλά τρελή είναι γριά ό,τι θέλει κάνει!!!
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 444 ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΟΥ ΠΟΣΤ...ΝΟΜΙΖΩ.
    ΥΓ.ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ...ΠΟΛΥ ΑΡΡΩΣΤΗ!
    ΠΦΦΦΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΦ!
    ;P
    ΜΑΑΤΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 46 να είναι και οι ψήφοι του καρατζαφέρη στις επόμενες εκλογές -σχεδόν όσα είναι και τα σπίτια του δηλαδή!

    ωραία ιστορία, το 'χεις, να γράψεις κι άλλες -κατά προτίμηση λιγότερο προβληματιστικές- για το ρημάδι το 46 λέω! ;ρ

    :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προφανώς γνωρίζετε καλά πως η σωστή απάντηση είναι 42 και όχι 46, αλλά δικό σας είναι το ποστ και δεν μπορώ να σας το χαλάσω...


    (αλλά είναι σίγουρα 42!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή